Sfințire de paraclis, așezământ social și loc de biserică la Parohia „Sfântul M. Mc. Dimitrie” din Comarna de Sus

Evenimente Mai 9, 2022

           În Duminica a III-a după Învierea Domnului, numită Duminica Femeilor Mironosițe, 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia „Sf. M.Mc.Dimitrie” din Comarna de sus, din Protopopiatul II Iași.

            După ce a fost întâmpinat de Părintele Protopop Marius Daniel Profir, de preotul paroh George Alexandru Hurjui și de soborul de preoți prezenți, Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba de sfinţire a Paraclisului cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh''.  A urmat apoi slujirea Sfintei Liturghii pe un podium special amenajat în curtea bisericii. În cadrul acesteia fiind hirotonit preot tânărul Marius Ionuț Pădurariu, pe seama Parohiei Albești, Protopopiatul Pașcani, județul Iași. Pentru meritele deosebite și activitatea remarcabilă, părintele George Alexandru Hurjui a fost hirotesit iconom stavrofor și ctitorii și binefăcătorii sfântului locaș au primit distincții de vrednicie. După Sfânta Liturghie  a urmat așezarea pietrei de temelie și sfințirea locului noii Biserici cu hramul „Sf.Mare Mucenic Dimitrie izvorîtorul de mir” precum și binecuvântarea așezământului social al parohiei ridicat în apropierea sfântului locaș. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai autorităților județene și locale.

           Între anii 2012-2021 s-a construit Paraclisul cu hramul „Pogorârea Sf.Duh”, terenul fiind donat de maica stavroforă Dionisia Borcea stareța Mănăstirii Trotușanu din Vrancea. Paraclisul a fost ridicat și înfrumusețat cu osteneala preotului paroh George - Alexandru Hurjui, cu sprijinul enoriașilor, a unor donatori, a Consiliului Local și Primăriei.

Informații preluate de la www.doxologia.ro, imagini preluate de pe facebook, comuna Comarna de Sus

Citește alte articole despre: Protopopiatul II Iași, sfintire, Parohia Comarna de Sus