Ședința Comisiei Misionare a Protopopiatului II Iași la Mănăstirea Hadâmbu, Iași

Anunțuri / comunicate Februarie 4, 2022

Comisia misionară a Protopopiatului II Iași s-a întrunit în  cursul zilei de joi 3 februarie 2022 la Mănăstirea Hadâmbu.

                  La Mănăstirea Hadâmbu s-a întrunit în cursul zilei de joi 3 februarie 2022 Comisia misionară a Protopopiatului II Iași, având gazdă pe Pcuv. Părinte Arhim Nicodim Gheorghiță și obștea mănăstirii. Deschiderea lucrărilor a fost făcută de către Pc.Pr. Marius Daniel Profir, Protopop al Protopopiatului II Iași, care și-a exprimat speranța că va fi un an mai bun pentru misiunea preoților din Protopopiatul II Iași și că se vor resimți mai puțin amenințările generate de virusul COVID 19.

                 În cadrul prezidiului au fost invitați:  P.Cuv. Arhim. Nicodim Petre, consilier în cadrul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, Pc. Pr. Inspector Mihai Zvorâște și Pc.Pr. Neculai Dorneanu, misionar protopopesc. Au participat la întrunire preoții coordonatori ai activităților cu tinerii și de cateheză, precum și președinții cercurilor misionare din cadrul Protopopiatului II Iași.

                 Pcuv. Arhim. Consilier Nicodim Petre a prezentat obiective misionare și pastorale pe care parohiile le pot dezvolta pe parcursul anului 2022.

                 Pc. Inspector Mihai Zvorâște avorbit despre modul de desfășurare a Cercurilor misionare în anul 2022, vorbind mai ales despre pregătirea temelor prin intermediul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iașilor și despre modul de prezentare. 

                 Pc. misionar protopopesc Neculai Dorneanu a anunțat pe ordinea de zi:  programarea întrunirii cercurilor misionare și unor slujbe mai deosebite în parohii pentru anul 2022, a unor seri duhovnicești în Postul Mare și Postul Nașterii Domnului și înfrățirea unor parohii din cadrul Protopopiatului II Iași cu parohii din Republica Moldova.

                 O dare de seamă asupra activităților din cercurile misionare pe parcursul anului trecut s-a făcut de către cei prezenți la întrunire, fiind făcute propuneri de îmbunătățire a activităților misionare din cadrul Protopopiatului II Iași și de încurajare a preoților în acest sens.

Pr. Iulian Andrei

Citește alte articole despre: Protopopiatul II Iași, comunicat