Marșul pentru Viață Unic din prima secundă! pentru prima dată la Răducăneni

Evenimente Martie 24, 2019

Ziua de ieri, 23 martie, a reprezentat pentru cei din zona Răducănenilor un moment special și inedit prin Marșul pentru Viață cu tema: Unic din prima secundă! Este prima dată când în Răducăneni are loc această manifestare însă au fost mulți credincioși ortodocși care să proclame dreptul la viață a copilului nenăscut.

Un grup bine organizat de copii, elevi, tineri femei şi bărbaţi, indiferent de statut social şi vârstă, coordonaţi de părinţii-preoţi din satele Bazga, Răducăneni, Gura Bohotin, Bohotin, Roşu, Covasna, Cozia, Isaiia, Moşna, Hiliţa, Costuleni, parohii din cadrul Protopopiatul II Iași, a participat la acest eveniment mergând de la Biserica ”Toți Sfinții „ din Bazga, până la Biserica ”Sf.Parascheva” din Răducăneni pe jos, în cursul după-amiezii. Cu pancarte, baloane, materiale pro-viață în mâini, tineri și adulți cu dragoste de Dumnezeu au tras un semnal de alarmă asupra problemei avorturilor și a bucuriei de a avea un copil.

”Un copil reprezintă milioane de zîmbete și îmbrățișări” s-a proclamat ajungând la biserica din Răducăneni.

Cuvinte de binecuvântare și îndemn la respect pentru viață  s-au auzit din citirea mesajului Părintelui Mitropolit Teofan al Modovei și Bucovinei. Apoi doamna medic primar de medicină generală Ianău Viorica a vorbit cuprinzător despre cum se dezvoltă un copil încă din pântecele mamei ca o ființă vie.

Participanți ca Olariu Elena din Răducăneni ne-au transmis pusul evenimentului: ”Semnalul transmis prin această întâlnire de grup organizată ne îndreaptă gândul către anii din copilărie când, alături de fraţii noştri, de veri sau copii de joacă, umpleam uliţele cu giumbuşlucurile noastre, astăzi satele fiind pustii. Sau orfane de atare bucurii.Vreau să-i mulţumesc Lui Dumnezeu că am trăit atare moment şi, cine ştie, poate voi trăi să mai particip la alte şi alte asemenea întâlniri!”. Tinerii erau încântați că pot să facă ceva pentru a arăta că dreptul la viață este un drept divin și natural.

Reprezentanții Jandarmeriei și ai Poliției au organizat exemplar desfășurarea în bune condiții a întregii manifestări.

Marșul pentru viață - Unic din prima secundă! s-a desfășurat în sute de orașe din România și Republica Moldova.

 

Pr. Iulian Andrei