Instalare de preot paroh la Parohia „Sf.Ap.Toma” din satul Roșu, comuna Răducăneni, Protopopiatul II Iași

Evenimente Septembrie 9, 2023

           În seara de 9 septembrie 2023, la Biserica parohiei „Sf. Apostol Toma” din satul Roșu , comuna Răducăneni, Protopopiatul 2 Iași  a avut loc slujba de instalare a preotului Răducu-Vlad Marin de către Pc. Pr. Protopop Marius Daniel Profir.

          La slujba Vecerniei unită cu Litia, oficiată la Biserica parohiei „Sf. Apostol Toma” din satul Roșu, alături  de părintele protopop și de preotul paroh au participat  preotul suplinitor și preoții din Cercul pastoral din care face parte parohia, însumând un sobor de 7 slujitori.
          Împreună cu enoriașii din parohie, noul preot a fost întâmpinat de D-nul Ilie Viorel, primarul comunei Răducăneni din județul Iași. După săvârșirea slujbei, Părintele protopop Marius Daniel Profir a dat citire deciziei de numire a noului preot paroh prezentând și familia părintelui. Totodată, mulțumind credincioșilor și autorităților locale pentru participarea la slujbă, i-a urat succes noului preot în activitatea pastorală. La îndemnul părintelui protopop, au luat cuvântul  preotul suplinitor Valentin Bogos, care a mulțumit credincioșilor pentru răbdarea și împreuna lucrare în tot acest timp și părintele președinte de cerc pastoral Cătălin Cojocaru, care l-a asigurat pe noul preot de o buna colaborare, urându-i succes în slujire.
          La final a adus mulțumiri comunității noul preot Răducu-Vlad Marin și i-a asigurat pe enoriași că va continua lucrările administrative și pastorale începute de preoții înainte slujitori.
 

Pc. Pr. Valentin Bogos

Citește alte articole despre: Protopopiatul II Iași, instalare preot, Parohia Roșu